Bylinky na cévy

Bylinky na cévy (bylinky na pročištění cév)Zdravé cévy jsou základem našeho zdraví. Rozvádí krev po celém těle, tudíž hrají zásadní roli v rámci látkové výměny včetně výměny dýchacích plynů, transportu tepla, hormonů apod. Obvykle se dělí na tepny, žíly a vlásečnice. Tepny (artérie) odvádí krev ze srdce, žíly (vény) ji naopak vracejí zpět. Vlásečnice (kapiláry) pak zajišťují výměnu látek mezi tkáněmi a krví.

Existuje řada bylin, které podporují funkci a kondici cév. Pokusíme se zmínit ty nejznámější.

Mezi ně určitě patří jmelí. Přispívá ke zdraví cév, normální krevní cirkulaci. Doporučuje se připravovat studenou cestou, užívá se i ve formě tinktury či prášku.

Kaštan neboli jírovec maďal patří mezi neoblíbenější byliny na cévy. Přispívá ke zdraví cév, normálnímu prokrvení. Bylinu užíváme nejen vnitřně např. ve formě čaje, tinktury či tablet, ale též zevně.

Pohanka přispívá zdraví cév, především žil. Podporuje jejich pružnost a pevnost. Připravuje se z ní nejen klasický čaj, ale i kaše, polévky, těstoviny a další jídla.

Na žíly je též vhodná komonice. Pozor: snižuje srážlivost krve. U komonice je obzvláště nutné dbát na doporučované dávkování.

Ginkgo neboli jinan dvoulaločný se zase nejčastěji spojuje s cévami hlavy a končetin. Podporuje normální prokrvení. Vyskytuje se v nejrůznějších formách.

Pupečník (gotu kola) je již po staletí využíván v ájurvédě. Podporuje krevní oběh a zdraví cév.

Ještě bychom neměli zapomenout na routu, o které se zmiňují mnohé staré herbáře. Ovšem nedoporučuje se užívat během těhotenství a v čerstvém stavu.

Během roku se obecně často doporučuje užívat bylinky, které podporují přirozenou očistu. Mezi ně určitě patří rozrazil, kopřiva či pampeliška.

Cévy bylinná směs: smíchejte stejné díly pohanky a kaštanu. Zalijte 1 lžičku směsi 250 ml vody a nechte několik minut louhovat. Užívejte 2-3 šálky denně.

Na závěr je nutné připomenout, že zdraví cév je především ovlivněno naším životním stylem. Je proto vhodné nezapomínat na dostatečný příjem vody, vyváženou stravu, dostatek pohybu, čerstvý vzduch a omezení stresových faktorů.

Na základě nařízení Evropského unie č. 1924/2006 nemůžeme u bylinek uvádět nemoci či symptomy.

Zmíněné produkty:

Cévy duál

Bylinný set Cévy