Sleva!

Černobýl

31.00 19.00

Černobýl se užívá se v gastronomii a přidává se do kosmetických přípravků. V léčitelství se používá hlavně nať.
Skladem (poslední 3 balení)
DOPRODEJ
Datum spotřeby: 14.11.2020

Kategorie: Štítky: , , ,

Černobýl nať 50 g

Černobýl roste v mírném pasu na půdách bohatých dusíkem. Tento plevel se objevuje podél cest, na rumištích, mezích, křovinách. Užívá se v gastronomii např. v korejské kuchyni. Aromatický olej se přidává do kosmetických přípravků. V léčitelství se používá hlavně nať pelyňku černobýlu, hlavně ve formě nálevu (1 lžička na 250 ml vody). Přičemž se nedoporučuje užívat dlouhodobě.

Podrobněji v herbáři

Čajový nálev: 1 vrchovatou čajovou lžičku listů přidáme do 250 ml vroucí vody a necháme chvíli vyluhovat.

Latinský název: Herba artemisiae

Skladování: suché místo při teplotě nižší než 25°C

Na základě nařízení Evropského unie č. 1924/2006 nemůžeme u bylinek uvádět žádná Radou EU neschválená výživová a zdravotní tvrzení.

Hmotnost50 g
Forma balení

sypaný

Dodavatel

Valdemar Grešík – Natura s.r.o

Novinky: